Πρόσφατα

Ιούνιος 2022 | Ασφάλεια στο διαδίκτυο

 Το σχολικό έτος 2021-22 τα τμήματα Α1 και Α2 με την οργάνωση και την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού ΤΠΕ κας Ερήνης Φιλιοπούλου του σχολείου μας, συμμετείχαν στο eTwinning έργο με τίτλο “eSafety Digital Fairytales”/ «Ψηφιακά Παραμύθια για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο». 

Το διαδίκτυο έχει ανοίξει νέους ορίζοντες πληροφόρησης και επικοινωνίας στη ζωή μας, αλλά ταυτόχρονα ελλοχεύουν σε αυτό και σοβαροί κίνδυνοι, ειδικά για τα μικρά παιδιά που το χρησιμοποιούν χωρίς την απαιτούμενη επίβλεψη.
Στο πρόγραμμα αυτό βασικός στόχος είναι τα παιδιά να ενημερωθούν για τους κινδύνους, να μάθουν να προστατεύουν τον εαυτό τους και πως πρέπει να αντιδράσουν αν κάτι ή κάποιος στο διαδίκτυο τα αναστατώσει.
Τα βασικά στοιχεία του προγράμματος είναι και τα παρακάτω:
Για συμβουλές προς τους  γονείς κάντε κλικ εδώ 
Για την πορεία του έργου κάντε κλικ εδώ
Δείτε το βίντεο για τα προσωπικά δεδομένα " Η Αθηνά μαθαίνει για τα προσωπικά δεδομένα" όπου οι εικόνες είναι του 117ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών και οι αφηγήσεις του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας. πατώντας https://www.youtube.com/watch?v=AyMfwgA9pS0 
Για να δείτε το εικονογραφημένο παραμύθι που δημιούργησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄τάξης του σχολείου μας "Ο Νίνο και η Τίνα περνούν πολύ χρόνο στην οθόνη" που δημιούργησαν οι μαθητές/ήτριες του σχολείου μας, κάντε κλικ εδώ
Οι μαθητές της Α’ τάξης διάβασαν το παραμύθι "Ο @Παπάκης και το μαγικό κάστρο". Στη συνέχεια πρότειναν αλλαγές στην ιστορία, έτσι διόρθωσαν τα λάθη του @Παπάκη και των φίλων του δίνουν το δικό τους τέλος στην ιστορία!
Επίσης ζωγράφισαν τους ήρωες μας, έφτιαξαν κολάζ και αφηγήθηκαν τους διορθωμένους διαλόγους.
Για να δείτε το παραπάνω παραμύθι, πατήστε εδώ
Οι μαθητές διάβασαν το παραμύθι  «O @Παπάκης ντετέκτιβ». Στη συνέχεια πρότειναν αλλαγές στην ιστορία, σε μια προσπάθεια να διορθώσουν τα λάθη του @Παπάκη και να δώσουν το δικό τους χαρούμενο τέλος!
Επίσης ζωγράφισαν τους ήρωες μας και έφτιαξαν κολάζ με το λογισμικό 3D-Paint. Τέλος οι μαθητές της Α’ τάξης του 96ου Δημοτικού σχολείου Αθηνών ζωγράφισαν παραδείγματα ψευδών ειδήσεων.
Για να δείτε τον @Παπάκη ντετέκτιβ, πατήστε εδώ


  Όγδοο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας (8ο)

Διεύθυνση
Ραιδεστού 2, Αγία Βαρβάρα, ΤΚ 12351
Τηλέφωνα
210 5614261, 213 1300548
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
8dimagvarv@sch.gr
Ιστός
http://8dsav.eu
GPS συντεταγμένες & Χάρτης
37.9954455, 23.6631335 (North 37.9954455, East 23.6631335)

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 5 επισκέπτες και κανένα μέλος