Πρόσφατα

Μάιος 2022 | Μικρά, μεγάλα αλλά πάντα ..... χρήσιμα και ενδιαφέροντα!

Μικρά, μεγάλα αλλά πάντα .... χρήσιμα και ενδιαφέροντα!

Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής  "Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού Τ.Π.Ε. σε σχολικές μονάδες προσχολικής
και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης"  το σχολείο μας ενισχύθηκε με την προμήθεια τεχνολιγικού υλικού.

Πιο συγκεκριμένα το σχολείο μας εφοδιάστηκε με:

1. Σημαντικό αριθμό σταθερών και φορητών Η/Υ με προεγκατεστημέωο παιδαγωγικό υλικό καθώς και δύο σετ ρομποτικής. Έτσι έγινε δυνατή η αντικατάσταση όλων των Η/Υ του εργαστηρίου ΤΠΕ και συνακόλουθα η κατακόρυφη αύξηση των δυνατοτήτων που παρέχονται.

2. Επιτοίχιο βιντεοπροβολέα.που εγκαταστάθηκε σε τάξη.

3. Έγχρωμο εκτυπωτή και πολυμηχάνημα καθώς και συμπληρωματικό  τεχνολογικό εξοπλισμό που εξόπλισαν το Τμήμα Ένταξης και το γραφείο των εκπαιδευτικών..

Ο παραπάνω εξοπλισμός προστέθηκε σε αυτόν της σχολικής βιβλιοθήκης (Σταθερός Η/Υ, βιντειοπροβολέας, πολυμηχάνημα, ηχεία) που αποκτήθηκε στην αρχή του σχολικού έτους 2021-22 στα πλαίσια του προγράμματος  του ΥΠΑΙΘ "Λειτουργία Συστήματος Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση" καθώς και σε πέντε (5) ολοκληρωμένους και αναβαθμισμένους Η/Υ χάρη στις ενέργειες του γονέα μαθητή του σχολείου κου Κωσταρά,Κωνσταντίνου που αποκτήθηκαν στο τέλος του σχολικού έτους 2020-21.

Υπενθυμίζεται η αναβάθμιση των περισσότερων Η/Υ του σχολείου που πραγματοποιήθηκε  στο τέλος του σχολικού έτους 2020-21 με την τοποθέτηση νέου λειτουργικού συστήματος και την αύξηση χωρητικότητας μνήμης καθώς και η αντίστοιχη αναβάθμιση έξι επιπλέον Η/Υ στο τέλος του τρέχοντος σχολικού έτους 2021-22.

Επιπλέον:

4. Στις αρχές του σχολικού έτους 2021-22 αλλά και καθόλη τη διάρκειά του, ενισχύθηκε σημαντικά η σχολική βιβλιοθήκη μας είτε στα πλαίσια του "Συστήματος Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση"  είτε με αγορές επιλεγμένων βιβλίων από πόρους του ταμείου της σχολικής μονάδας είτε ως χορηγίες από ποικίλες πηγές (π.χ Σύλλογος Γονέων, Υπουργείο Πολιτισμού, δημοτική βιβλιοθήκη Αγίας Βαρβάρας, μεμονωμένοι ιδιώτες).. Η συνολική δαπάνη αγοράς βιβλίων πλησίασε τα 2500€. Ταυτόχρονα η βιβλιοθήκη εφοδιάστηκε με ανακατασκευασμένες καρέκλες,  νέα έπιπλα και διακοσμήθηκε καλαίσθητα από τον εικαστικό/ εκπαιδευτικό κο Μάιδο Κώστα.

5. Δημιουργήθηκε αυτόνομη αίθουσα Φυσιικών Επιστημών εξοπλισμένη με τα υπάρχοντα όργανα Φυσικής Χημείας του σχολείου και εμπλουτισμένη από νέα, χάρη στην ευγενική χορηγία σε είδος, ύψους 1450 €, φαρμακευτικής εταιρείας  της περιοχής. Τα όργανα ταξινομήθηκαν και βρίσκονται πλέον τοποθετημένα σε προθήκες  της αίθουσας, ειδικά διαμορφωμένες για τον σκοπό αυτό, με  έξοδα του σχολείου.

6. Έγινε προμήθεια τραπεζιού πιγκ πογκ ( δωρεά δήμου Αγίας Βαρβάρας) και  παιδαγωγικού αλεξίπτωτου.

7. Συνεχίστηκαν οι τοπικές παρεμβάσεις για την βελτίωση επιμέρους υποδομών της σχολικής μονάδας.

Πραγματοποιήθηκε κατ' αυτόν τον τρόπο ένα κατακόρυφο ποιοτικό άλμα στις υποδομές της σχολικής μας μονάδας που βοηθά ήδη και θα βοηθήσει περαιτέρω στην αποδοτικότερη πραγμάτωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας!

 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

   Όγδοο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας (8ο)

Διεύθυνση
Ραιδεστού 2, Αγία Βαρβάρα, ΤΚ 12351
Τηλέφωνο
210 5614261, 213 1300548
Φαξ
210 5614261
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
mail@8dim-ag-varvar.att.sch.gr
Ιστός
http://8dsav.eu
GPS συντεταγμένες & Χάρτης
37.9954455, 23.6631335 (North 37.9954455, East 23.6631335)

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 8 επισκέπτες και κανένα μέλος